четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Пуешки руладини с гъби







Продукти:

800 гр. пуешко месо, филе
3 с.л. зехтин
1 ч.л. настъргана кора от портокал
1 с.л. портокалов сок
4 скилидки чесън
1/2 к.ч. бяло вино
1 ч.л. горчица
сол
черен пипер
прясно мляко







Приготвяне:
  1. От пуешкото филе правим пържоли. Внимателно ги начукваме до дебелина от    1 см.        
                                                              
  2. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги накисваме за 2 часа в прясното мляко.
  3. Нарязваме гъбите на филийки.
  4. Пасираме зехтина, портокаловата кора, портокаловия сок, чесъна, горчицата, няколко капки бяло вино, сол и черен пипер.
  5. Отцеждаме месото от млякото и го намазваме от едната страна с пастата.
  6. Подреждаме в средата гъбите, навиваме на руло  и здраво завързваме с конец.
  7. Намазваме и отвън руладините с пастата.
  8. Подреждаме в намазнена тава. Поливаме с малко вода и виното.
  9. Печем в предварително загрята на 180 С фурна за 40-45 мин.
  10. Сервираме нарязано на филийки.






източник: http://recepti.gotvach.bg/




Няма коментари:

Публикуване на коментар