Продукти:
800 гр. пуешко месо, филе
3 с.л. зехтин
1 ч.л. настъргана кора от портокал
1 с.л. портокалов сок
4 скилидки чесън
1/2 к.ч. бяло вино
1 ч.л. горчица
сол
черен пипер
прясно мляко
Приготвяне:
- От пуешкото филе правим пържоли. Внимателно ги начукваме до дебелина от 1 см.
- Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги накисваме за 2 часа в прясното мляко.
- Нарязваме гъбите на филийки.
- Пасираме зехтина, портокаловата кора, портокаловия сок, чесъна, горчицата, няколко капки бяло вино, сол и черен пипер.
- Отцеждаме месото от млякото и го намазваме от едната страна с пастата.
- Подреждаме в средата гъбите, навиваме на руло и здраво завързваме с конец.
- Намазваме и отвън руладините с пастата.
- Подреждаме в намазнена тава. Поливаме с малко вода и виното.
- Печем в предварително загрята на 180 С фурна за 40-45 мин.
- Сервираме нарязано на филийки.
източник: http://recepti.gotvach.bg/
Няма коментари:
Публикуване на коментар