Продукти:
4 яйца
100 гр. брашно
180 гр. захар
125 гр. масло, разтопено
25 гр. какао
400 мл. прясно мляко
100 мл. еспресо
2 с.л. уиски
Приготвяне:
- Отделяме белтъците от жълтъците.
- Разбиваме белтъците на сняг.
- Разбиваме жълтъците и захарта.
- Постепенно към жълтъците и захарта добавяме маслото. Разбъркваме.
- Смесваме млякото, кафето и уискито и ги добавяме към жълтъците и захарта. Разбъркваме.
- Смесваме брашното и какаото и ги пресяваме. Добавяме ги към яйчената смес. Разбъркваме.
- Лъжица по лъжица добавяме от какаовата смес към белтъците. Разбъркваме внимателно с шпатула.
- Изсипваме сместа в намазана с масло тава и покрита с брашно.
- Печем в предварително загрята на 180 С фурна за 10 мин, след което намаляваме на 160 С и печем още 40 мин.
- Кексовото тесто изплува отгоре, за това сладкиша е готов, когато вкарана клечка за зъби в горната част излиза суха.
- Оставяме сладкиша във фурната още 10 мин. на открехната врата.
- След като сладкишът се изпече, го оставяме да се охлади хубаво, след което го разрязваме.
- При сервиране може да бъде поръсен с какао или пудра захар.
източник: http://hranatazadushata.blogspot.com/
Няма коментари:
Публикуване на коментар