четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Сладкиш с уиски и кафе







Продукти:

4 яйца
100 гр. брашно
180 гр. захар
125 гр. масло, разтопено
25 гр. какао
400 мл. прясно мляко
100 мл. еспресо
2 с.л. уиски







Приготвяне:
  1. Отделяме белтъците от жълтъците.
  2. Разбиваме белтъците на сняг.
  3. Разбиваме жълтъците и захарта.
  4. Постепенно към жълтъците и захарта добавяме маслото. Разбъркваме.
  5. Смесваме млякото, кафето и уискито и ги добавяме към жълтъците и захарта. Разбъркваме.
  6. Смесваме брашното и какаото и ги пресяваме. Добавяме ги към яйчената смес. Разбъркваме.
  7. Лъжица по лъжица добавяме от какаовата смес към белтъците. Разбъркваме внимателно с шпатула.
  8. Изсипваме сместа в намазана с масло тава и покрита с брашно.
  9. Печем в предварително загрята на 180 С фурна за 10 мин, след което намаляваме на 160 С и печем още 40 мин.
  10. Кексовото тесто изплува отгоре, за това сладкиша е готов, когато вкарана клечка за зъби в горната част излиза суха.
  11. Оставяме сладкиша във фурната още 10 мин. на открехната врата.
  12. След като сладкишът се изпече, го оставяме да се охлади хубаво, след което го разрязваме.
  13. При сервиране може да бъде поръсен с какао или пудра захар.






източник: http://hranatazadushata.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар