четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Чийзкейк с мандарини







Продукти:

200 гр. чаени какаови бисквити
80 гр. масло, разтопено
250 гр. маскарпоне
250 гр. заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар
100 гр. бял шоколад
2 пак. желатин
500 мл. сок от мандарина







Приготвяне:
  1. Натрошаваме бисквитите. Смесваме ги с маслото.
  2. Сместа равномерно разстиламе във форма за торта с махащ се ринг.
  3. Разбиваме маскарпонето, сметаната и пудрата захар на крем. 
  4. Разтопяваме на водна баня шоколада и го добавяме към крема.
  5. Приготвяме единия желатин по указанията на опаковката и го добавяме към крема с непрекъснато бъркане.
  6. Разстиламе крема равномерно върху бисквитения блат и оставяме за няколко часа в хладилника.
  7. След като кремът стегне, приготвяме и втория желатин по указанията на опаковката и го добавяме към сока от мандарина.
  8. Изсипваме сока върху тортата.
  9. Оставяме отново в хладилника за няколко часа. 
  10. Декорираме по желание.






източник: http://kulinarnata-nedelq.blogspot.ch/2014/12/blog-post_19.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар