Продукти:
200 гр. чаени какаови бисквити
80 гр. масло, разтопено
250 гр. маскарпоне
250 гр. заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар
100 гр. бял шоколад
2 пак. желатин
500 мл. сок от мандарина
Приготвяне:
- Натрошаваме бисквитите. Смесваме ги с маслото.
- Сместа равномерно разстиламе във форма за торта с махащ се ринг.
- Разбиваме маскарпонето, сметаната и пудрата захар на крем.
- Разтопяваме на водна баня шоколада и го добавяме към крема.
- Приготвяме единия желатин по указанията на опаковката и го добавяме към крема с непрекъснато бъркане.
- Разстиламе крема равномерно върху бисквитения блат и оставяме за няколко часа в хладилника.
- След като кремът стегне, приготвяме и втория желатин по указанията на опаковката и го добавяме към сока от мандарина.
- Изсипваме сока върху тортата.
- Оставяме отново в хладилника за няколко часа.
- Декорираме по желание.
източник: http://kulinarnata-nedelq.blogspot.ch/2014/12/blog-post_19.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар