Продукти:
400 г свинско филе
100 г шунка /бекон/ слайсове
500 г бутер тесто
1 яйце
сол
3 глави лук
сол
оцет
захар
горчица
черен пипер
Приготвяне:
- Нарязваме свинското филе на 4 пържолки и го начукваме на много тънко.
- Върху фолио за свежо съхранение нареждаме шунката в правоъгълник, така че парчетата да се застъпват.
- Отгоре поставяме месото и посоляваме.
- Намазваме с горчица.
- Нарязваме с чопър или на ситно лука.
- Запържваме го до златисто, добавяме захарта, за да се карамелизира.
- Накрая добавяме щипка сол и 2-3 капки оцет.
- Разстиламе лука върху месото и с помощта на фолиото го навиваме на руло.
- Оставяме го за 30 мин. в хладилника.
- Увиваме рулото в разточеното бутер тесто, което е намазано по краищата с разбито яйце.
- Намазваме цялото с остатъка от яйцето. Може да бъде направена шарка, но не дълбока.
- Печем в силно загрята фурна за 10-15 мин., след което покриваме с фолио и допичаме на умерена фурна за 35-40 мин.
източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2014/10/pork-wellington-recipe.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар