събота, 27 август 2016 г.

Свинско Уелингтън







Продукти:

400 г свинско филе
100 г шунка /бекон/ слайсове
500 г бутер тесто
1 яйце
сол

3 глави лук
сол
оцет
захар
горчица
черен пипер







Приготвяне:
  1. Нарязваме свинското филе на 4 пържолки и го начукваме на много тънко.
  2. Върху фолио за свежо съхранение нареждаме шунката в правоъгълник, така че парчетата да се застъпват.
  3. Отгоре поставяме месото и посоляваме.
  4. Намазваме с горчица.
  5. Нарязваме с чопър или на ситно лука.
  6. Запържваме го до златисто, добавяме захарта, за да се карамелизира. 
  7. Накрая добавяме щипка сол и 2-3 капки оцет.
  8. Разстиламе лука върху месото и с помощта на фолиото го навиваме на руло.

  9. Оставяме го за 30 мин. в хладилника.
  10. Увиваме рулото в разточеното бутер тесто, което е намазано по краищата с разбито яйце.
  11. Намазваме цялото с остатъка от яйцето. Може да бъде направена шарка, но не дълбока.
  12. Печем в силно загрята фурна за 10-15 мин., след което покриваме с фолио и допичаме на умерена фурна за 35-40 мин.






източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2014/10/pork-wellington-recipe.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар