понеделник, 7 ноември 2016 г.

Заешко с чоризо и гъби







Продукти:

1 заек
250 г гъби печурки
100 г чоризо
2 пръчици канела
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 1/2 ч.ч. бяло вино 
400 г консерва домати
сол
черен пипер
зехтин







Приготвяне:
  1. Измиваме заека, нарязваме го на порции и го поставяме в намазнена тава.
  2. Добавяме нярязаните гъби, колелца или малки парченца от чоризото, канелата, нарязаният на ситно лук и чесън, дафиновия лист, солта и черния пипер.
  3. Нарязваме доматите на кубчета и си смесваме с виното и зехтина. 
  4. Заливаме заека и разбъркваме хубаво.
  5. Слагаме във фурна на максимална температура. 
  6. Когато заври, покриваме с алуминиево фолио и печем на 160 С за час и половина.






източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2013/10/slow-cooked-rabbit-with-chorizo-and.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар