Продукти:
1 заек
250 г гъби печурки
100 г чоризо
2 пръчици канела
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 1/2 ч.ч. бяло вино
400 г консерва домати
сол
черен пипер
зехтин
Приготвяне:
- Измиваме заека, нарязваме го на порции и го поставяме в намазнена тава.
- Добавяме нярязаните гъби, колелца или малки парченца от чоризото, канелата, нарязаният на ситно лук и чесън, дафиновия лист, солта и черния пипер.
- Нарязваме доматите на кубчета и си смесваме с виното и зехтина.
- Заливаме заека и разбъркваме хубаво.
- Слагаме във фурна на максимална температура.
- Когато заври, покриваме с алуминиево фолио и печем на 160 С за час и половина.
източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2013/10/slow-cooked-rabbit-with-chorizo-and.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар