понеделник, 7 ноември 2016 г.

Канелони с кайма и доматен сос







Продукти:

15 пурички канелони
300 г кайма
2 глави лук
5 - 6 скилидки чесън
6 с.л. зехтин
400 г консерва домати
100 г кашкавал
200 мл сос Бешамел 
1/2 ч.л. захар
сол
черен пипер
риган







Приготвяне:
  1. Задушаваме в 3 с.л. зехтин една глава ситно нарязах лук и 2-3 скилидки чесън.
  2. Добавяме каймата, намачкана с малко вода и бъркаме докато посивее и стане на трохи.
  3. Добавяме 2-3 супени лъжици домати и овкусяваме със солта, черния пипер и ригана.
  4. С помощта на малка лъжичка пълним канелоните.
  5. Задушаваме в 3 с.л. зехтин една глава ситно нарязах лук и 2-3 скилидки чесън.
  6. Добавяме пасираните домати, 1 ч.л. сол и захарта.
  7. Варим 7-8 мин. и добавяме ригана.
  8.  В тава изсипваме сос Бешамел, нареждаме канелоните, заливаме с доматения сос и поръсваме с настъргания кашкавал.
  9. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем на 200 С за 40 мин.
  10. Махаме фолиото и допичаме за 5-6 мин.






източник:http://mysweethobby.blogspot.bg/2012/01/blog-post_21.html






Няма коментари:

Публикуване на коментар