Продукти:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 пак. ванилия
1 бакпулвер
400 мл сварено прясно мляко
200 г бял шоколад
125 г масло
100 г заквасена сметана
1-2 с.л. захар
1 желатин
100 г кокосови стъргодини
200 мл сладкарска сметана
кокосови стърготини
Приготвяне:
- Разделяме жълтъците и белтъците.
- Разбиваме белтъците на сняг, а жълтъците на пухкав крем със захарта и ванилията.
- Към жълтъците добавяме белтъците и разбъркваме внимателно.
- Добавяме брашното и бакпулвера и разбъркваме бавно.
- Разделяме сместа на две части.
- Изсипваме всяка от тях във форма за торта с махащ се ринг с диаметър 26 см покрита с хартия за печене.
- Печем в предварително загрята фурна на 160 С.
- Оставяме блатовете да изстинат.
- Слагаме маслото в дълбок съд на котлона и когато започне да се топи, добавяме млякото, шоколада, сметаната и захарта.
- Когато съставките се смесят добре, добавяме кокосовите стърготини и желатина, приготвен по указанието на опаковката.
- Разбъркваме и махаме от котлона.
- Оставяме да се охлади и да престои в хладилника до получаване на крем за торта с необходимата гъстота.
- Когато кремът е готов, сглобяваме тортата - блат, крем, блат, крем.
- Измазваме със разбитата сладкарска сметана, поръсваме с кокосови стърготини и декорираме по желание.
източник: http://tedytitova.blogspot.bg/2013/09/blog-post_8.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар