Продукти:
150 г шоколадови бисквити, счукани на трохи
75 г разтопено масло
340 г черен шоколад
680 г сирене крема със стайна температура
200 г захар
3 яйца със стайна температура
1 1/2 ч.л. ванилия
240 мл сладкарска сметана със стайна температура
230 г черен шоколад
160 мл сладкарска сметана
2 с.л. масло
Приготвяне:
- Смесваме маслото и бисквитите и ги разбъркваме добре.
- Разстиламе ги равномерно на дъното на намаслена форма за торта с махащ се ринг с диаметър 26 см. Притискаме добре.
- Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника.
- Разтопяваме шоколада на водна баня и го оставяме да се охлади.
- Разбиваме крема сиренето на бавна скорост като постепенно добавяме захарта.
- Изсипваме разтопения шоколад и разбъркаваме до получаването на хомогенна смес.
- Добавяме яйцата едно по едно като всяко трябва да бъде добре разбито.
- Добавяме сметаната и ванилията.
- Изваждаме формата от хладилника и върху бисквитения блат изсипваме крема.
- Слагаме формата за торта в по-голяма тава и печем в предварително загрята на 180 С фурна 50-55 мин. Центърът на тортата трябва все още да е мокър.
- Изваждаме от фурната, оставяме да изстине, покриваме с фолио и оставяме в хладилника да се охлади.
- Загряваме маслото и шоколада на средна температура, докато се разтопят.
- Преди да заври сместа добавяме сметаната, оставяме за няколко минути и махаме от котлона.
- Разбъркваме докато сместа стане еднородна. Оставяме да се охлади.
- Махаме ринга на формата за торта и я покриваме с крема.
- Декорираме по желание и оставяме да престои едно денонощие в хладилника преди да сервираме.
източник: http://diadokoleda.com/shokoladov-cheesecake.php
Няма коментари:
Публикуване на коментар