неделя, 26 февруари 2017 г.

Шоколадов чийзкейк







Продукти:

150 г шоколадови бисквити, счукани на трохи

75 г разтопено масло

340 г черен шоколад
680 г сирене крема със стайна температура
200 г захар
3 яйца със стайна температура
1 1/2 ч.л. ванилия
240 мл сладкарска сметана със стайна температура

230 г черен шоколад
160 мл  сладкарска сметана
2 с.л. масло






Приготвяне:
  1. Смесваме маслото и бисквитите и ги разбъркваме добре.
  2. Разстиламе ги равномерно на дъното на намаслена форма за торта с махащ се ринг с  диаметър 26 см. Притискаме добре.
  3. Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника.
  4. Разтопяваме шоколада на водна баня  и го оставяме да се охлади.
  5. Разбиваме крема сиренето на бавна скорост като постепенно добавяме захарта.
  6. Изсипваме разтопения шоколад и разбъркаваме до получаването на хомогенна смес.
  7. Добавяме яйцата едно по едно като всяко трябва да бъде добре разбито.
  8. Добавяме сметаната и ванилията.
  9. Изваждаме формата от хладилника и върху бисквитения блат изсипваме крема.
  10. Слагаме формата за торта в по-голяма тава и печем в предварително загрята на 180 С фурна 50-55 мин. Центърът на тортата трябва все още да е мокър.
  11. Изваждаме от фурната, оставяме да изстине, покриваме с фолио и оставяме в хладилника да се охлади.
  12. Загряваме маслото и шоколада на средна температура, докато се разтопят.
  13. Преди да заври сместа добавяме сметаната, оставяме за няколко минути и махаме от котлона. 
  14. Разбъркваме докато сместа стане еднородна. Оставяме да се охлади.
  15. Махаме ринга на формата за торта и я покриваме с крема.
  16. Декорираме по желание и оставяме да престои едно денонощие в хладилника преди да сервираме.







източник: http://diadokoleda.com/shokoladov-cheesecake.php

Няма коментари:

Публикуване на коментар