Продукти:
блат
4 жълтъка
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 1/2 ч.ч. брашно
глазура
4-6 белтъка
10 с.л. захар
200 гр. сладко /конфитюр/
Приготвяне:
- Белтъците и жълтъците се отделят.
- Разбиваме жълтъците със захарта.
- Последователно към яйчената смес добавяме киселото мляко и содата, олиото, брашното. Разбиваме добре с миксер на по-бавни обороти.
- Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка.
- Пече се на 200 С за около 15 мин.
- С помощта на миксер разбиваме белтъците и захарта на сняг.
- Намазваме изпечения блат с конфитюра и изчакваме 3-4 мин да попие.
- Отгоре разстиламе и разбитите белтъци.
- Отново слагаме във фурната. Допичаме, докато белтъците порозовеят.
* Сладкишът на снимките е направен от половин доза.
източник: svatbata.org
Няма коментари:
Публикуване на коментар