Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
4 с.л. мед
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода, загасена в 1 с.л. оцет
2 ч.л. канела
кора от 1 лимон, настъргана
2 ванилии
брашно, колкото поеме за средно твърдо тесто / 4-5 ч.ч /
Приготвяне:
- Разбиваме яйцата и захарта.
- Последователно добавяме меда, олиото, содата, канелата, ванилията, кората от лимона. Разбъркваме добре.
- Постепенно започваме да добавяме пресятото брашно.
- Когато тестото стане по-гъсто и не може да се използва миксер, започваме да месим тестото на ръка. Добавяме брашно докато тестото стане средно твърдо.
- От готовото тесто отделяме топче и разточваме с дебелина 3-4 мм.
- Изрязваме формички, които подреждаме в тава покрита с хартия за печене.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 8-10 мин.
- Украсяваме по желание.
източник: svatbata.org
Няма коментари:
Публикуване на коментар