сряда, 17 септември 2014 г.

Меденки







Продукти:

2 яйца
1 ч.ч. захар
4 с.л. мед
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода, загасена в 1 с.л. оцет
2 ч.л. канела 
кора от 1 лимон, настъргана
2 ванилии
брашно, колкото поеме за средно твърдо тесто / 4-5 ч.ч /







Приготвяне:
  1. Разбиваме яйцата и захарта.
  2. Последователно добавяме меда, олиото, содата, канелата, ванилията, кората от лимона. Разбъркваме добре.
  3. Постепенно започваме да добавяме пресятото брашно.
  4. Когато тестото стане по-гъсто и не може да се използва миксер, започваме да месим тестото на ръка. Добавяме брашно докато тестото стане средно твърдо.
  5. От готовото тесто отделяме топче и разточваме с дебелина 3-4 мм.
  6. Изрязваме формички, които подреждаме в тава покрита с хартия за печене. 
  7. Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 8-10 мин.
  8. Украсяваме по желание.







източник: svatbata.org 

Няма коментари:

Публикуване на коментар