сряда, 17 септември 2014 г.

Кафен сладкиш







Продукти:

блат
125 гр. масло
125 гр. захар
3 яйца
125 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия

сироп
250 мл. силно кафе
3 с.л. какао
3 с.л. захар
2 с.л. коняк

глазура
200 мл. сладкарска сметана
100 гр. захар
кокосови стърготини





Приготвяне:
  1. Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем.
  2. Добавяме яйцата и разбиваме.
  3. Пресяваме брашното, ванилията и бакпулвера и добавяме към маслената смес. Разбъркваме.
  4. Готовата смес изсипваме във форма за торта покрита с хартия за печене.
  5. Печем в предварително загрята на 170 С фурна.
  6. След като блатът се изпече, оставяме го да се охлади добре.
  7. Смесваме какаото и захарта и към тях добавяме кафето и коняка.
  8. Набождаме блата много добре с вилица и заливаме със сиропа.
  9. Разбиваме сметаната със захарта на твърд сняг и покриваме сиропирания блат.
  10. Украсяваме с кокосови стърготини.
  11. Оставяме сладкиша да престои 1 ден в хладилника преди да бъде сервиран.






източник: http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_9921.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар