сряда, 17 септември 2014 г.

Рула от патладжан със сирена в доматен сос







Продукти:

800 гр. домати от консерва
2 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 ч.л. захар
босилек
сол черен пипер

3-4 големи патладжана, нарязани по дължина на филийки по 1 см
2 с.л зехтин

200 гр. сирене, намачкано
60 гр. крема сирене  с подправки
50 мл. готварска сметана
босилек

100 гр. кашкавал, настърган





Приготвяне:
  1. Загряваме зехтина в тенджера на умерен огън.
  2. Добавяме чесъна и лука и оставяме да се задушат за 3-4 мин.
  3. Добавяме доматите, захарта, солта и черния пипер.
  4. Оставяме сосът да ври 20-25 мин. без капак, докато се сгъсти.
  5. След като сосът е готов, махаме от котлона и добавяме босилека.
  6. Филийките патладжан се поръсват обилно със сол и се оставят за 30 мин., за да се отцеди горчивият сок.
  7. Патладжаните се измиват със студена вода и се подсушават.
  8. Всяка филийка се намазва от двете страни със зехтин и се пече на тиган скара за 5 мин. от всяка страна.
  9. Поставяме изпечените патладжани в съд с капак, за да се задушат.
  10. Смесваме сиренето, крема сиренето, сметаната и босилека.
  11. В тава изсипваме доматения сос.
  12. На всяка филийка патладжан поставяме 1 ч.л. от сместа със сирената и завиваме на руло. Поставяме в доматения сос.
  13. След като сме навили на рула всички патладжани и сме ги подредили в тавата, поръсваме с кашкавала.


  14. Запичаме във фурната на 200 С за 25-30 мин.






източник: http://www.kulinarno-joana.com/2013/08/rula-ot-patladjan-sas-sirena-v-domaten-sos/

Няма коментари:

Публикуване на коментар