Продукти:
800 гр. домати от консерва
2 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 ч.л. захар
босилек
сол черен пипер
3-4 големи патладжана, нарязани по дължина на филийки по 1 см
2 с.л зехтин
200 гр. сирене, намачкано
60 гр. крема сирене с подправки
50 мл. готварска сметана
босилек
100 гр. кашкавал, настърган
Приготвяне:
- Загряваме зехтина в тенджера на умерен огън.
- Добавяме чесъна и лука и оставяме да се задушат за 3-4 мин.
- Добавяме доматите, захарта, солта и черния пипер.
- Оставяме сосът да ври 20-25 мин. без капак, докато се сгъсти.
- След като сосът е готов, махаме от котлона и добавяме босилека.
- Филийките патладжан се поръсват обилно със сол и се оставят за 30 мин., за да се отцеди горчивият сок.
- Патладжаните се измиват със студена вода и се подсушават.
- Всяка филийка се намазва от двете страни със зехтин и се пече на тиган скара за 5 мин. от всяка страна.
- Поставяме изпечените патладжани в съд с капак, за да се задушат.
- Смесваме сиренето, крема сиренето, сметаната и босилека.
- В тава изсипваме доматения сос.
- На всяка филийка патладжан поставяме 1 ч.л. от сместа със сирената и завиваме на руло. Поставяме в доматения сос.
- След като сме навили на рула всички патладжани и сме ги подредили в тавата, поръсваме с кашкавала.
- Запичаме във фурната на 200 С за 25-30 мин.
източник: http://www.kulinarno-joana.com/2013/08/rula-ot-patladjan-sas-sirena-v-domaten-sos/
Няма коментари:
Публикуване на коментар