Продукти:
крем
800 мл. прясно мляко
5 яйца
200 гр. захар
1 ванилия
карамел
5 с.л. захар
блат
1 яйце
100 гр. захар
100 мл. прясно мляко
100 мл. олио
1 ч.л. бакпулвер
100 гр. брашно
2 ч.л. какао
Приготвяне:
крем
- Разбиваме яйцата и захарта с миксера на по-бавни обороти.
- Добавяме прясното мляко и ванилията.
- Разбиваме яйцата и захарта.
- Добавяме последователно прясното мляко, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
- В тава с диаметър 28 см поставяме 5-те лъжици захар и я карамелизираме.
- Изсипваме сместа за крема.
- В центъра на тавата изсипваме и сместа за блата.
- Поставяме тавата със сладкиша в по-голява тава, в която сипваме 2 пръста вряла вода.
- Печем на 170 С до готовност на блата.
- След като сладкиша е изпечен и изстуден, се оставя за 10 часа в хладилника.
- След като сладкишът се е охладил, се обръща в чиния за сервиране.
източник: http://kulinarniizkushenia.blogspot.com/2012/12/blog-post_5685.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар