Продукти:
блат
270 гр. белтъци /6-7 яйца размер М/
90 гр. захар
240 гр. пудра захар
240 гр. кокосови стърготини
шоколадово-кокосов мус
500 гр. натурален шоколад
250 гр. кокосово мляко
500 гр. течна сладкарска сметана
Приготвяне:
- Разбиваме белтъците с миксер на твърд сняг и постепенно добавяме кристалната захар.
- Смесваме пудрата захар и кокосовите стърготини.
- Добавяме ги към белтъчната смес и разбъркваме внимателно с шпатула.
- Разделяме сместа на 2 части.
- Изсипваме във форма за торта с махащ се ринг с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене. Заравняваме добре.
- Печем в предварително загрята на 180 С фурна с вентилатор на средно ниво за 25-30 мин.
- След като блатовете са изпечени, махаме внимателно ринга и ги оставяме да изстинат добре.
- Загряваме кокосовото мляко. Преди да заври го махаме от котлона.
- Добавяме натрошения шоколад и разбъркваме до пълното му разтваряне в кокосовото мляко.
- Разбиваме сметаната.
- Добавяме шоколадовата смес, без да чакаме да изстине, към сметаната и разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес.
- В ринг подреждаме тортата - блат, мус, блат, мус.
- Оставяме в хладилника за няколко часа, за да може муса да стегне.
- Махаме ринга и украсяваме тортата по желание.
източник: http://www.mycookingbookblog.com/torta-shokoladovo-kokosova-nirvana/
Няма коментари:
Публикуване на коментар