четвъртък, 11 декември 2014 г.

Шоколадово-кокосова торта " Нирвана"







Продукти:

блат
270 гр. белтъци /6-7 яйца размер М/
90 гр. захар
240 гр. пудра захар
240 гр. кокосови стърготини

шоколадово-кокосов мус
500 гр. натурален шоколад
250 гр. кокосово мляко
500 гр. течна сладкарска сметана 






Приготвяне:

  1. Разбиваме белтъците с миксер на твърд сняг и постепенно добавяме кристалната захар.
  2. Смесваме пудрата захар и кокосовите стърготини.
  3. Добавяме ги към белтъчната смес и разбъркваме внимателно с шпатула.
  4. Разделяме сместа на 2 части.
  5. Изсипваме във форма за торта с махащ се ринг с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене. Заравняваме добре.
  6. Печем в предварително загрята на 180 С фурна с вентилатор на средно ниво за 25-30 мин.
  7. След като блатовете са изпечени, махаме внимателно ринга и ги оставяме да изстинат добре. 
  8. Загряваме кокосовото мляко. Преди да заври го махаме от котлона.
  9. Добавяме натрошения шоколад и разбъркваме до пълното му разтваряне в кокосовото мляко.


  10. Разбиваме сметаната.
  11. Добавяме шоколадовата смес, без да чакаме да изстине, към сметаната и разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес.
  12. В ринг подреждаме тортата - блат, мус, блат, мус.
  13. Оставяме в хладилника за няколко часа, за да може муса да стегне.
  14. Махаме ринга и украсяваме тортата по желание.








източник: http://www.mycookingbookblog.com/torta-shokoladovo-kokosova-nirvana/

Няма коментари:

Публикуване на коментар