четвъртък, 11 декември 2014 г.

Картофени кюфтета







Продукти:

1 кг. картофи

200 гр. сирене, натрошено
3 яйца
50 гр. брашно
черен пипер
сол
олио за пържене



 * пържени
* печени



Приготвяне:
  1. Сваряваме картофите.
  2. Обелваме ги и ги намачкваме.
  3. Добавяме сиренето и едното яйце.
  4. Посоляваме и овкусяваме с черен пипер.
  5. Разбъркваме добре.
  6. От сместа оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и ги потапяме в разбитите яйца.


  7. Пържим в сгорещено олио или ги поставяме в тава с хартия за печене и изпичаме във фурната до златисто.
  8. Кюфтетата могат да бъдат сервирани по желание с млечен сос. Смесваме кисело мляко и майонеза в съотношение 1:1. Добавяме малко сол и скилидка чесън, ситно нарязана. Разбъркваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар