Продукти:
1,5-2 кг. шаран
1 ч.ч. ориз
150 гр. кашкавал
100 гр. гъби
1 ч.л. червен пипер
1 малка глава лук
3 с.л. олио
2 с.л. доматено пюре
черен пипер
кимион
джоджен
Приготвяне:
- Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото.
- Добавяме червения пипер и веднага след това доматеното пюре. Запържваме 5 мин.
- Добавяме ориза и гъбите. Запържваме 5 мин.
- Добавяме 1 ч.ч. топла вода. Задушаваме до изпаряване на водата.
- Махаме от котлона.
- Добавяме нарязания на малки кубчета кашкавал и подправките.
- Почистваме шарана и го осоляваме отвън и отвътре.
- Пълним го с плънката и го зашиваме.
- Намазваме го с олио и го поставяме в тава. Слагаме 1 ч.ч вода.
- Печем на силна фурна 1 час и 15 мин.
източник: http://e-kulinari.com/index.php?p=recipe&id=1508
Няма коментари:
Публикуване на коментар