четвъртък, 11 декември 2014 г.

Пълнен шаран







Продукти:

1,5-2 кг. шаран
1 ч.ч. ориз
150 гр. кашкавал
100 гр. гъби
1 ч.л. червен пипер
1 малка глава лук
3 с.л. олио
2 с.л. доматено пюре
черен пипер
кимион
джоджен








Приготвяне:

  1. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото.
  2. Добавяме червения пипер и веднага след това доматеното пюре. Запържваме 5 мин.
  3. Добавяме ориза и гъбите. Запържваме 5 мин.
  4. Добавяме 1 ч.ч. топла вода. Задушаваме до изпаряване на водата.
  5. Махаме от котлона.
  6. Добавяме нарязания на малки кубчета кашкавал и подправките.
  7. Почистваме шарана и го осоляваме отвън и отвътре.
  8. Пълним го с плънката и го зашиваме.
  9. Намазваме го с олио и го поставяме в тава. Слагаме 1 ч.ч вода.
  10. Печем на силна фурна 1 час и 15 мин.







източник: http://e-kulinari.com/index.php?p=recipe&id=1508

Няма коментари:

Публикуване на коментар