Продукти:
250 гр. масло
1 1/2 ч.ч. захар
8 с.л. вода
3 с.л. какао
3 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. орехи
2 ванилии
Приготвяне:
- Смесваме маслото, захарта, водата и какаото. Поставяме на котлона. След като сместа стане хомогенна, оставяме да поври 3 мин.
- От сместа отделяме 1 и 1/3 ч.ч.
- Оставяме останалата част да изстине, след което добавяме жълтъците, брашното, бакпулвера, разбитите на сняг белтъци и ванилията.
- Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за торта с махащ се ринг.
- Печем в предварително загрята на 180 С фурна около 20 мин.
- След като изстине, заливаме с отделената част от какаовата смес и поръсваме с орехите.
- Оставяме глазурата да стегне и махаме ринга.
- Преди консумация е добре десертът да е престоял поне няколко часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар