Продукти:
2-3 ципури
сол
черен пипер
зехтин
2-3 с.л. песто от босилек
2-3 скилидки чесън
лимон
песто
50 г босилек
30 г орехи
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин
щипка сол
щипка черен пипер
50 г пармезан / по желание/
Приготвяне:
песто
- Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно босилека.
- Поставяме всичко в кухненския робот или чопър и разбиваме до получаването на еднородна смес.
- Може да съхраняваме в хладилника в стъклено бурканче.
риба
- Почистваме, измиваме и подсушаваме рибата.
- Натриваме със сол и черен пипер отвън и отвътре и оставяме да престои 30 мин. в хладилника.
- Покриваме тава с алуминиево фолио и намазваме със зехтин.
- Намазваме рибата отвън и отвътре с песто и се поставя в тавата.
- Прибавяме нарязания лимон и смачканите с обелките скилидки чесън.
- Печем в предварително загрята фурна на 220 С 15 мин. и още 10-15 на 180 С.
източник:http://silviyacooks.com; gotvetesmen.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар