събота, 25 април 2020 г.

Ципура с песто







Продукти:

2-3 ципури
сол 
черен пипер
зехтин
2-3 с.л. песто от босилек
2-3 скилидки чесън
лимон

песто
50 г босилек
30 г орехи
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин
щипка сол 
щипка черен пипер
50 г пармезан / по желание/






Приготвяне:
песто
  1. Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно босилека.
  2. Поставяме всичко в кухненския робот или чопър и разбиваме до получаването на еднородна смес.
  3. Може да съхраняваме в хладилника в стъклено бурканче.
риба
  1. Почистваме, измиваме и подсушаваме рибата.
  2. Натриваме със сол и черен пипер отвън и отвътре и оставяме да престои 30 мин. в хладилника.
  3. Покриваме тава с алуминиево фолио и намазваме със зехтин.
  4. Намазваме рибата  отвън и отвътре с песто и се поставя в тавата.
  5. Прибавяме нарязания лимон и смачканите с обелките скилидки чесън.
  6.  Печем в предварително загрята фурна на 220 С 15 мин. и още 10-15 на 180 С.






източник:http://silviyacooks.com; gotvetesmen.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар