Продукти:
6-7 средни/ 2-3 големи калмари - туби
400 г настърган кашкавал
400 г сирене
2-3 сушени домата
олио
сол
червен пипер
черен пипер
Приготвяне:
- Измиваме калмарите и ги слагаме във вряща подсолена вода за 10 мин.
- Изваждаме ги от водата и ги оставяме да изстинат.
- В купа разбъркваме натрошеното сиренето, настъргания кашкавала и ситно нарязаните сушени домати.
- Пълним калмарите със сместа и ги затваряме с клечки за зъби.
- Поставяме калмарите в намазнена тавичка. Поливаме ги с олио и ги поръсваме със солта, червения пипер и черния пипер.
- Печем на 200 С до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар