събота, 25 април 2020 г.

Пълнени калмари със сирена







Продукти:


6-7 средни/ 2-3 големи калмари - туби

400 г настърган кашкавал
400 г сирене
2-3 сушени домата
олио
сол
червен пипер
черен пипер






Приготвяне:

  1. Измиваме калмарите и ги слагаме във вряща подсолена вода за 10 мин.
  2. Изваждаме ги от водата и ги оставяме да изстинат.
  3. В купа разбъркваме натрошеното сиренето, настъргания кашкавала и ситно нарязаните сушени домати.
  4. Пълним калмарите със сместа и ги затваряме с клечки за зъби.
  5. Поставяме калмарите в намазнена тавичка. Поливаме ги с олио и ги поръсваме със солта, червения пипер и черния пипер.
  6. Печем на 200 С до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар