Продукти:
около 2 кг агнешко бутче
1 средна глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, нарязани
2 ч.л. кимион
2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. червен пипер
1 червено чили
1/2 ч.л. пресен джинджифил, настърган
1/2 ч.л. индийско орехче
1 с.л. прясна мента, нарязана на ситно
сол
черен пипер
1/2 ч.ч. бяло вино, сухо
вода
Приготвяне:
- Смесваме всички подправки в чопъра и ги накълцваме на ситно.
- Измиваме добре месото. Подсушаваме го. Правим прорези в месото около 1.5 см и от двете страни.
- Запълваме прорезите с подправките.
- Слагаме месото в тавата, добавяме виното и водата, колкото да се покрие дъното на тавата.
- Печем в предварително загрята на 200 С фурна 30 мин., след което намаляваме температурата на 180 С и печем още 1 час.
- След като месото се изпече, оставяме да се охлади 10 мин., след което нарязваме на порции.
източник: http://www.kulinarno.bg/recepta/агнешко-печено-по-марокански-1408
Няма коментари:
Публикуване на коментар