Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
5 с.л. мед
2 ч.л. канела
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.л. сода
4 ч.ч брашно
глазура
40 гр. масло
200 гр. шоколад
Приготвяне:
- Разбиваме яйцата с вилица.
- Последователно добавяме захарта, олиото, меда, канелата, содата и орехите. Разбъркваме добре.
- Постепенно започваме да добавяме пресятото брашно.
- Замесваме средно твърдо тесто.
- От готовото тесто отделяме топче и разточваме с дебелина 3-4 мм.
- Изрязваме кръгчета с диаметър 7,5 см, които подреждаме в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 8-10 мин.
- След като сладките изстинат, разтопяваме на водна баня шоколада и маслото до получаването на хомогенна смес.
- Всяка сладка потапяме на половина в шоколада и оставяме върху хартия за печене, за да се втвърди шоколада.
източник: http://ilrai.blogspot.com.tr/2011/03/blog-post_672.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар