вторник, 6 януари 2015 г.

Меденки с орехи и шоколад

40 бр.





Продукти:

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
5 с.л. мед
2 ч.л. канела
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.л. сода
4 ч.ч брашно

глазура
40 гр. масло
200 гр. шоколад

Приготвяне:
  1. Разбиваме яйцата с вилица.
  2. Последователно добавяме захарта, олиото, меда, канелата, содата и орехите. Разбъркваме добре.
  3. Постепенно започваме да добавяме пресятото брашно.
  4. Замесваме средно твърдо тесто.
  5. От готовото тесто отделяме топче и разточваме с дебелина 3-4 мм.
  6. Изрязваме кръгчета с диаметър 7,5 см, които подреждаме в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. 


  7. Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 8-10 мин.
  8. След като сладките изстинат, разтопяваме на водна баня шоколада и маслото до получаването на хомогенна смес.
  9. Всяка сладка потапяме на половина в шоколада и оставяме върху хартия за печене, за да се втвърди шоколада.






източник: http://ilrai.blogspot.com.tr/2011/03/blog-post_672.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар