вторник, 18 август 2015 г.

Надупени картофи






Продукти:

1 кг картофи
5 с.л. олио
2 с.л. шарена сол






Приготвяне:

  1. Ако картофите са пресни, се измиват добре, а ако са стари се обелват. Нарязват се  на две половини по дължина.
  2. Смесват се олиото и шарената сол.
  3. Тавата за печене се застила с хартия.
  4. Всяка половинка от картофа се потапя добре в сместа от олиото и шарената сол.
  5. Картофите се подреждат в тавата с разреза надолу.
  6. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С /на 200 С с вентилатор/ за 30-40 мин.






източник: http://ilrai.blogspot.com/2015/03/blog-post_30.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар