Продукти:
блат
1/2 ч.ч. краве масло
1/4 ч.ч. захар
5-6 с.л. какао
1 разбито яйце
1 1/2 ч.ч. натрошени пълнозърнести бисквити
1/2 ч.ч. натрошени орехи
1 ч.ч. кокосови стърготини
крем
1/2 ч.ч. краве масло, меко
3 с.л. сладкарска сметана
5 с.л. ванилов крем /да не се нуждае от термична обработка/
2 ч.ч. пудра захар
заливка
15 гр. натурален шоколад
2 с.л. краве масло
Приготвяне:
блат
- Маслото, захарта и какаото се разтопяват на водна баня при непрекъснато бъркане.
- Постепенно се добавя разбитото яйце.
- Бърка се до сгъстяване и се маха от котлона.
- Смесва се с бисквитите, орехите и кокосовите стърготини.
- Изсипва се във форма за торта с махащ се ринг застлана с хартия за печене. Сместа се заравнява и се слага в хладилника, докато се приготвя кремът.
крем
- Смесва се маслото, захарта и сметаната.
- Добавя се ваниловият крем.
- Сместа се разбива много добре с миксер до получаването на пухкав крем, ако е много гъст се добавя прясно мляко.
- Кремът се слага върху блата и сладкишът се оставя за 2 часа в хладилника.
заливка
- Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.
- Заливката се оставя да се охлади малко.
- Докато е още течна, се излива върху крема.
- Сладкишът се оставя поне за час в хладилника.
- При сервиране десертът трябва да се остави за малко на стайна температура и при разрязването му е необходимо да се използва загрят нож.
Няма коментари:
Публикуване на коментар