събота, 22 август 2015 г.

Канадски сладкиш "Нанеймо"






Продукти:

блат
1/2 ч.ч. краве масло
1/4 ч.ч. захар
5-6 с.л. какао
1 разбито яйце
1 1/2 ч.ч. натрошени пълнозърнести бисквити
1/2 ч.ч. натрошени орехи
1 ч.ч. кокосови стърготини

крем
1/2 ч.ч. краве масло, меко
3 с.л. сладкарска сметана
5 с.л. ванилов крем /да не се нуждае от термична обработка/
2 ч.ч. пудра захар

заливка
15 гр. натурален шоколад
2 с.л. краве масло







Приготвяне:

блат

  1. Маслото, захарта и какаото се разтопяват на водна баня при непрекъснато бъркане.
  2. Постепенно се добавя разбитото яйце.
  3. Бърка се до сгъстяване и се маха от котлона.
  4. Смесва се с бисквитите, орехите и кокосовите стърготини.

  5. Изсипва се във форма за торта с махащ се ринг застлана с хартия за печене. Сместа се заравнява и се слага в хладилника, докато се приготвя кремът. 
крем
  1. Смесва се маслото, захарта и сметаната.
  2. Добавя се ваниловият крем.
  3. Сместа се разбива много добре с миксер до получаването на пухкав крем, ако е много гъст се добавя прясно мляко.
  4. Кремът се слага върху блата и сладкишът се оставя за 2 часа в хладилника.
заливка
  1. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.
  2. Заливката се оставя да се охлади малко.
  3. Докато е още течна, се излива върху крема.
  4. Сладкишът се оставя поне за час в хладилника.
  5. При сервиране десертът трябва да се остави за малко на стайна температура и при разрязването му е необходимо да се използва загрят нож.

Няма коментари:

Публикуване на коментар