Продукти:
4 пилешки филета /1/2 пеперуда/
3 с.л. зехтин
сок от 1 лимон
6 с.л. мед
30 гр. масло
1 лимон
сол
черен пипер
50 гр. маслини
Приготвяне:
- Филетата се оформят с еднаква дебелина. Подсушават се с кухненска ролка и се подправят със сол и черен пипер.
- Лимонът се нарязва на шайби. Запича се в предварително загрят тиган.
- Лимоните се махат. В тигана се налива зехтина.
- Месото се запържва от двете страни до златисто.
- Месото се маха и в тигана се изсипват лимоновият сок, медът и маслото.
- Ако изпърженото месо е пуснало сок и той се добавя.
- Сосът се подправя със сол, черен пипер и маслини.
- Оставя се на котлона до сгъстяване.
източник: http://www.cookwithasmile.com/
Няма коментари:
Публикуване на коментар