Продукти:
250 гр. бишкоти
700-800 гр. заквасена сметана
2 ч.ч. студено кафе
100 гр. пудра захар
2 ванилии
какао за поръсване
шоколадов сироп
2 с.л. какао
2 с.л. маргарин
3 с.л. захар
6 с.л. вода
Приготвяне:
- Загряват се продуктите за шоколадовия сироп на котлона до пълно разтопяване.
- Сметаната, пудрата захар и ванилията се разбъркват с лъжица.
- Всяка бишкота се потапя в студеното кафе и от едната страна по дължина се намазва с крема.
- Подреждат се вертикално в тава с махащи се страни с размер 30/11.
- След като дъното е покрито, се заливат с шоколадовия сироп.
- Част от крема се разпределя равномерно отгоре.
- Подрежда се втори ред от бишкоти, но хоризонтално.
- Изсипва се останалата част от крема, заравнява се и се поръсва с какао.
- Оставя се в хладилника поне за 10 часа.
източник: http://vkusenden.blogspot.com/2012/10/blog-post_762.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар