Продукти:
1 кг. свинско контра филе, цяло парче
4-5 глави чесън
7-8 листа салвия
100 мл. бяло вино
3 с.л. соев сос
20 гр. горчица
100 гр. шунка
сол, черен пипер
олио
1-2 лимона
Приготвяне:
- Правим напречни прорези от едната срана на месото.
- Поръсваме с черния пипер.
- Смесваме горчицата, бялото вино и соевия сос. Разбъркваме до хомогенна смес.
- Заливаме месото със сместа.
- Във всеки прорез поставяме необелена скилидка чесън, тънко парче шунка и лист салвия.
- Заливаме месото с тънка струйка олио. Посоляваме.
- Махаме мустачките на останалите глави чесън и ги нареждаме около месото.
- Завиваме тавата с фолио. Печем на 250 градуса до завиране на соса, след което намаляваме фурната на 120 градуса.
- Печем до готовност.
- Махаме фолиото, заливаме месото със соса, получен при печенето. Запичаме до получаване на червена коричка.
- Декорираме с лимон.
източник: http://elti-spodeleno.blogspot.com/2013/07/svinsko-bonfile-sas-salvia-i-chesan.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар