понеделник, 28 юли 2014 г.

Свинско контра филе със салвия и чесън







Продукти: 

1 кг. свинско контра филе, цяло парче
4-5 глави чесън
7-8 листа салвия
100 мл. бяло вино
3 с.л. соев сос
20 гр. горчица
100 гр. шунка
сол, черен пипер
олио
1-2 лимона






Приготвяне:
  1. Правим напречни прорези от едната срана на месото.
  2. Поръсваме с черния пипер.
  3. Смесваме горчицата, бялото вино и соевия сос. Разбъркваме до хомогенна смес.
  4. Заливаме месото със сместа.
  5. Във всеки прорез поставяме необелена скилидка чесън, тънко парче шунка и лист салвия.
  6. Заливаме месото с тънка струйка олио. Посоляваме.
  7. Махаме мустачките на останалите глави чесън и ги нареждаме около месото.
  8. Завиваме тавата с фолио. Печем на 250 градуса до завиране на соса, след което намаляваме фурната на 120 градуса.
  9. Печем до готовност.
  10. Махаме фолиото, заливаме месото със соса, получен при печенето. Запичаме до получаване на червена коричка.
  11. Декорираме с лимон.






източник: http://elti-spodeleno.blogspot.com/2013/07/svinsko-bonfile-sas-salvia-i-chesan.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар