понеделник, 28 юли 2014 г.

Пуешко бутче със сос от боровинки







Продукти:

1 голямо пуешко бутче

марината
50 мл. червено вино
1 ч.л. горчица
3 скилидки чесън
соев сос
черен пипер
олио

сос от боровинки
1 ч.ч. боровинки
1 ч.ч. червено вино
сол
черен пипер
карамфил
джинджифил
кимион









Приготвяне:
  1. Правим марината от виното, горчицата, счукания чесън, соевия сос, черния пипер и няколко капки олио.
  2. Намазваме добре бутчето с марината и оставяме в хладилника поне за 1 час, като често обръщаме бутчето.
  3. Пасираме боровинките. Слагаме на котлона с виното и подправките. Оставяме сосът да се сгъсти.
  4. Мариниваното пуешко бутче слагаме в тава, покриваме с алуминиево фолио и печем 1 час и 30 мин. на 200 С.
  5. След като месото е готово, махаме фолиото и оставяне да се запече, като поливаме със соса, образувал се при печенето. Ако няма сос, мажем с масло.







източник: http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=706-pueshki-butcheta-sus-sos-ot-cherveno-vino-i-borovinki;  http://recepti.gotvach.bg

2 коментара:

  1. Здравей, за соса може ли да се ползва сладко от боровинки ? :)

    ОтговорИзтриване
  2. Предполагам, че ще стане. Така сосът ще е сладък. Със суровите боровинки малко киселее.

    ОтговорИзтриване