Продукти:
500 гр. бутер тесто
150 гр. обезкостени маслини
2 скилидки чесън
6-7 мариновани цаци
1/4 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. розмарин
5 с.л. зехтин
черен пипер
Приготвяне:
- Слагаме всички продукти в блендер и накълцваме на ситно.
- Размразяваме бутер тестото.
- След като тестото е омекнало, разточваме леко с точилка.
- Намазваме тестото с маслиновата паста и навиваме на руло.
- Завиваме в найлоново фолио и оставяме във фризера да стегне минимум за 40 мин.
- Нарязваме тестото на тънки колелца с остър нож, докато тестото все още е леко замразено.
- Подреждаме в тава покрита с хартия за печене.
- Печем в предварително загрята фурна на 200 C за 20-25 мин.
източник: http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_4140.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар