понеделник, 28 юли 2014 г.

Охлювчета с маслини







Продукти:

500 гр. бутер тесто

150 гр. обезкостени маслини
2 скилидки чесън
6-7 мариновани цаци
1/4 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. розмарин
5 с.л. зехтин 
черен пипер




Приготвяне:
  1. Слагаме всички продукти в блендер и накълцваме на ситно.
  2. Размразяваме бутер тестото.
  3. След като тестото е омекнало, разточваме леко с точилка.
  4. Намазваме тестото с маслиновата паста и навиваме на руло.
  5. Завиваме в найлоново фолио и оставяме във фризера да стегне минимум за 40 мин.
  6. Нарязваме тестото на тънки колелца с остър нож, докато тестото все още е леко замразено.
  7. Подреждаме в тава покрита с хартия за печене.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 200 C за 20-25 мин.







източник: http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_4140.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар