понеделник, 10 ноември 2014 г.

Салата от карфиол с дресинг







Продукти:

1 кг. карфиол

30 мл. зехтин
сол
черен пипер

дресинг
160 гр. майонеза
1 връзка магданоз
1 лимон
1 с.л. горчица
1 скилидка чесън


Приготвяне:

  1. Разделяме карфиола на малки розички.
  2. Слагаме ги в тава. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Поливаме със зехтина.
  3. Печем за 20 мин. на 200 С, като периодично разбъркваме.
  4. Смесваме майонезата, ситно нарязания магданоз, настърганата кора на лимона, сока от лимона, горчицата и пресования чесън.
  5. След като карфиолът изстине, заливаме с дресинга и разбъркваме салатата.




източник: http://www.bonapeti.bg/your_recipes/Salata-ot-karfiol-s-mayonezen-dresing/

Няма коментари:

Публикуване на коментар