Продукти:
1 кг. карфиол
30 мл. зехтин
сол
черен пипер
дресинг
160 гр. майонеза
1 връзка магданоз
1 лимон
1 с.л. горчица
1 скилидка чесън
Приготвяне:
- Разделяме карфиола на малки розички.
- Слагаме ги в тава. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Поливаме със зехтина.
- Печем за 20 мин. на 200 С, като периодично разбъркваме.
- Смесваме майонезата, ситно нарязания магданоз, настърганата кора на лимона, сока от лимона, горчицата и пресования чесън.
- След като карфиолът изстине, заливаме с дресинга и разбъркваме салатата.
източник: http://www.bonapeti.bg/your_recipes/Salata-ot-karfiol-s-mayonezen-dresing/
Няма коментари:
Публикуване на коментар