понеделник, 10 ноември 2014 г.

Френска крем супа от кестени







Продукти:

500 гр. кестени
1 средна глава лук
1 глава целина
1/2 ч.ч. готварска сметана
олио
магданоз
сол
черен пипер





Приготвяне:
  1. Измиваме, цепваме и сваряваме кестените.
  2. Обелваме ги и ги намачкваме с вилица.
  3. Нарязваме на малки кубчета целината и лука и задушаваме в малко олио и вода.
  4. Добавяме намачканите кестени и доливаме 4 ч.ч. вряла вода.
  5. След като зеленчуците се сварят, сваляме супата от котлона.
  6. Постепенно добавяме сметаната, като непрекъснато разбъркваме.
  7. Пасираме супата.
  8. Сервираме с магданоз и крутони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар