Продукти:
300-400 гр. свинско месо
1 1/2 голяма консерва грах
1 домат, настърган
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол
Приготвяне:
- Нарязваме месото на кубчета.
- Задушаваме го в тенджера до готовност и до извиране на водата.
- Изваждаме месото от тенджерата.
- Слагаме малко олио и задушаваме лука.
- Добавяме брашното и червения пипер и разбъркваме няколко пъти.
- Слагаме домата и разбъркваме.
- След няколко минути добавяме отцедения грах и слагаме 3 ч.ч. вода.
- Посоляваме и добавяме месото.
- Готвим на умерен огън до пълна готовност на месото и граха и до желаната гъстота.
Няма коментари:
Публикуване на коментар