Продукти:
1/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. меко масло
1 яйце
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. настъргана кора от портокал
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. кардамон
щипка сол
щипка джинджифил
Приготвяне:
- Разбиваме маслото, яйцето и двата вида захар с миксер на пухкав крем.
- Към маслената смес добавяме последователно кората от портокал, бакпулвера, кардамона, солта, джинджифила и брашното.
- Разбъркваме до получаването на меко тесто.
- Покриваме съда с тестото с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника за 1-2 часа.
- От тестото оформяме топчета с диаметър 2 см.
- Овалваме топчетата в кристална захар и подреждаме в намаслена тава на разстояние едно от друго.
- Всяко топче притискаме с дъното на чаша. Получаваме плоско кръгче.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 10-13 мин.
- След като извадим от фурната, изчакваме 1 мин. и изваждаме бисквитите от тавата с шпатула.
източник: http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар