тиква 2-3 кг.
1 - 1,200 кг. свинско месо, шарено
5-6 гъби
2 големи глави лук
100 мл. бяло вино
100 мл. червено вино
5-6 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
босилек
1 дафинов лист
7-8 зърна черен пипер
Приготвяне:
- Отрязване капак на тиквата и я почистваме от семките и жилите.
- Нарязваме месото на кубчета, гъбите на филийки и лука на полумесеци.
- Запържваме лука, чесъна и гъбите.
- Добавяме месото .
- Когато се запържи, заливаме с двата вида вино.
- Оставяме да поизври течността, махаме от котлона и добавяме подправките.
- Пълним тиквата с месото и я завиваме в алуминиево фолио.
- Печем 2 часа на 180 С, след което махаме фолиото и печем още 30-40 мин. до запичане на тиквата.
източник: http://www.cookwithasmile.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар