петък, 23 януари 2015 г.

Пълнена тиква с месо






Продукти:

тиква 2-3 кг.
1 - 1,200 кг. свинско месо, шарено
5-6 гъби
2 големи глави лук
100 мл. бяло вино
100 мл. червено вино
5-6 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
босилек
1 дафинов лист
7-8 зърна черен пипер





Приготвяне:
  1. Отрязване капак на тиквата и я почистваме от семките и жилите.
  2. Нарязваме месото на кубчета, гъбите на филийки и лука на полумесеци.
  3. Запържваме лука, чесъна и гъбите.
  4. Добавяме месото .
  5. Когато се запържи, заливаме с двата вида вино.
  6. Оставяме да поизври течността, махаме от котлона и добавяме подправките.
  7. Пълним тиквата с месото и я завиваме в алуминиево фолио.
  8. Печем 2 часа на 180 С, след което махаме фолиото и печем още 30-40 мин. до запичане на тиквата. 






източник: http://www.cookwithasmile.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар