Продукти:
блат
6 яйца
12 с.л. с връх захар
12 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
сироп
100 мл. прясно мляко
1 ч.л. захар
50 мл. портокалов сок
крем
400 мл. течна сметана
400 мл. прясно мляко
100 мл. портокалов сок
2 пак. на д-р Йоткер - крем Оле ванилия
1 портокал
Приготвяне:
- Пресяваме брашното и бакпулвера.
- Разбиваме с миксер белтъците и захарта на твърд сняг.
- Намаляваме скоростта на миксера и добавяме жълтъците.
- Към сместа лъжица по лъжица добавяме брашното и бакпулвера.
- Добавяме ванилията.
- Разделяме сместа на 2 части.
- Изсипваме едната част в тава покрита с хартия за печене с размер 30/40 см.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 С.
- Изпичаме и двата блата и оставяме да изстинат.
- Смесваме течната сметана, прясното мляко, портокаловия сок и крема. Разбиваме.
- Затопляме млякото и захарта.
- Обелваме, почистваме от ципите портокала и го нарязваме на малки парченца.
- Разрязваме блатовете на 2 части по дължина.
- Сиропираме ги първо с млякото и после с портокаловия сок.
- Намазваме с крема и поръсваме с портокал.
- Навиваме блатовете последователно на руло и ги поставяме вертикално в поднос.
- Измазваме тортата с останалия крем.
- Декорираме по желание.
- Оставяме за 5-6 часа в хладилника, за да стегне кремът.
източник: http://passionscooking.blogspot.com/2010_12_01_archive.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар