петък, 17 октомври 2014 г.

Торта " Фереро роше"







Продукти:

блат
5 яйца
7 с.л. захар
2 с.л. какао
2 с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер
200 гр. лешници, печени

крем
200 гр. масло, меко
200 гр. шоколад /1:1 млечен, черен/
5 с.л. Нутела
110 гр. вафли с лешников крем





Приготвяне:
  1. Смиламе по-голяма част от лешниците, а другата част начупваме и оставяме за украса на тортата.
  2. Разбиваме яйцата и захарта.
  3. Последователно добавяме брашното, какаото, бакпулвера и смлените лешници. Разбъркваме добре.
  4. Разделяме сместа на 2 части и изсипваме в намаслена и застлана с хартия за печене тава с диаметър 18-20 см.
  5. Печем в предварително загрята на 180 С фурна за около 30 мин.
  6. Оставяме блатовете да се охладят, след което ги разрязваме на две.
  7. Разтопяваме на водна баня шоколада и го оставяме леко да се охлади.
  8. Разбиваме маслото и постепенно лъжица по лъжица добавяме разтопения шоколад.
  9. Натрошаваме вафлите и ги добавяме към сместа. Разбъркваме добре.
  10. Лъжица по лъжица добавяме и нутелата. 
  11. Подреждаме тортата - блат, крем, блат, крем. Завършваме с крем.
  12. Измазваме тортата с крем и декорираме с начупените лешници.
  13. Тортата се оставя да престои в хладилника. 
  14. Преди сервиране, тортата се оставя да се отпусне.







източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/08/ferrero-rocher-cake.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар