Продукти:
блат
5 яйца
7 с.л. захар
2 с.л. какао
2 с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер
200 гр. лешници, печени
крем
200 гр. масло, меко
200 гр. шоколад /1:1 млечен, черен/
5 с.л. Нутела
110 гр. вафли с лешников крем
Приготвяне:
- Смиламе по-голяма част от лешниците, а другата част начупваме и оставяме за украса на тортата.
- Разбиваме яйцата и захарта.
- Последователно добавяме брашното, какаото, бакпулвера и смлените лешници. Разбъркваме добре.
- Разделяме сместа на 2 части и изсипваме в намаслена и застлана с хартия за печене тава с диаметър 18-20 см.
- Печем в предварително загрята на 180 С фурна за около 30 мин.
- Оставяме блатовете да се охладят, след което ги разрязваме на две.
- Разтопяваме на водна баня шоколада и го оставяме леко да се охлади.
- Разбиваме маслото и постепенно лъжица по лъжица добавяме разтопения шоколад.
- Натрошаваме вафлите и ги добавяме към сместа. Разбъркваме добре.
- Лъжица по лъжица добавяме и нутелата.
- Подреждаме тортата - блат, крем, блат, крем. Завършваме с крем.
- Измазваме тортата с крем и декорираме с начупените лешници.
- Тортата се оставя да престои в хладилника.
- Преди сервиране, тортата се оставя да се отпусне.
източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/08/ferrero-rocher-cake.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар