петък, 17 октомври 2014 г.

Разядка с патладжан






Продукти:

1 кг. патладжани
150 гр. кисело мляко
4 с.л. светъл сусамов тахан
1 скилидка чесън, пресован
30 мл. зехтин
сол
черен пипер







Приготвяне:
  1. Изпичаме патладжаните във фурна с вентилатор на 180 С  за 40 мин., след което ги поставяме в съд с капак, за да се задушат. Обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
  2. Смесваме патладжаните, киселото мляко, тахана, чесъна и зехтина. Разбъркваме добре.
  3. Сервираме в купички. Поръсваме с черен пипер и заливаме с няколко капки зехтин.






източник: http://www.bonapeti.bg/your_recipes/Patladzhanena-razyadka/

Няма коментари:

Публикуване на коментар