петък, 17 октомври 2014 г.

Банофи пай







Продикти:

315 гр. какаови бисквити Еверест
125 гр. масло, стопено
1 кутия сварено кондензирано мляко /карамелизирано/
2-3 банана
250 гр. заквасена сметана
1 с.л. пудра захар
1 ванилия
50 гр. шоколад за настъргване





Приготвяне:
  1. Смиламе бисквитите в блендер и към тях добавяме разтопеното масло.
  2. Изсипваме бисквитите във форма за торта с махащ се ринг с диаметър 26-28 см и разстиламе, без да притискаме прекалено много.

  3. Отгоре разпределяме равномерно кондензираното мляко.
  4. Нарязваме бананите на колелца и ги подреждаме върху карамела.
  5. Разбиваме заквасената сметана с пудрата захар и ванилията. 
  6. Разнасяме кремът върху тортата.
  7. За украса настъргваме шоколад.
  8. Слагаме за 7-8 часа в хладилника да стегне, след което махаме ринга.

* Тортата на снимките е направена с 1/2 от продуктите.







източник: http://vkusnoteka.blogspot.com/2012/03/blog-post_15.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар