Продикти:
315 гр. какаови бисквити Еверест
125 гр. масло, стопено
1 кутия сварено кондензирано мляко /карамелизирано/
2-3 банана
250 гр. заквасена сметана
1 с.л. пудра захар
1 ванилия
50 гр. шоколад за настъргване
Приготвяне:
- Смиламе бисквитите в блендер и към тях добавяме разтопеното масло.
- Изсипваме бисквитите във форма за торта с махащ се ринг с диаметър 26-28 см и разстиламе, без да притискаме прекалено много.
- Отгоре разпределяме равномерно кондензираното мляко.
- Нарязваме бананите на колелца и ги подреждаме върху карамела.
- Разбиваме заквасената сметана с пудрата захар и ванилията.
- Разнасяме кремът върху тортата.
- За украса настъргваме шоколад.
- Слагаме за 7-8 часа в хладилника да стегне, след което махаме ринга.
* Тортата на снимките е направена с 1/2 от продуктите.
източник: http://vkusnoteka.blogspot.com/2012/03/blog-post_15.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар