Продукти:
4 средно големи патладжана
1 домат
350 гр. кайма
200 гр. кашкавал
50 мл. олио
сол
черен пипер
Приготвяне:
- Измиваме патладжаните и ги разрязваме на 2 по дължина.
- С помощта на малка лъжичка ги издълбаваме. Издълбаната част нарязваме на ситно.
- Посоляваме и оставяме за 30 мин. да се отцедят.
- В тенджера слагаме олиото и оставяме на котлона да се сгорещи.
- Размачкваме каймата с малко вода и я слагаме в тенджерата. Оставяме за 10-15 мин. водата да изври, като периодично разбъркваме.
- Настъргваме домата.
- Добавяме към каймата нарязания патладжан и домата. Овкусяваме със сол и черен пипер.
- След омекваме на патладжана и пълното извиране на течността, махаме каймата от котлона и пълним патладжаните лодки.
- Настъргваме кашкавала и поръсваме патладжаните.
- Запичаме във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар