петък, 17 октомври 2014 г.

Пълнен патладжан






Продукти:

4 средно големи патладжана
1 домат
350 гр. кайма
200 гр. кашкавал
50 мл. олио
сол
черен пипер



Приготвяне:

  1. Измиваме патладжаните и ги разрязваме на 2 по дължина.
  2. С помощта на малка лъжичка ги издълбаваме. Издълбаната част нарязваме на ситно.
  3. Посоляваме и оставяме за 30 мин. да се отцедят.
  4. В тенджера слагаме олиото и оставяме на котлона да се сгорещи.
  5. Размачкваме каймата с малко вода и я слагаме в тенджерата. Оставяме за 10-15 мин. водата да изври, като периодично разбъркваме.
  6. Настъргваме домата.
  7. Добавяме към каймата нарязания патладжан и домата. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  8. След омекваме на патладжана и пълното извиране на течността, махаме каймата от котлона и пълним патладжаните лодки.

  9. Настъргваме кашкавала и поръсваме патладжаните.
  10. Запичаме във фурната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар