петък, 17 октомври 2014 г.

Домашен туикс








Продукти:

блат
1 жълтък
150 гр. брашно
щипка сол
80 гр. масло, студено
1 с.л. заквасена сметана
50 гр. захар
1-2 ванилии


карамелен слой
1 1/2 консерва варено кондензирано мляко
15-20 гр. масло


шоколадов слой
200-250 гр. натурален шоколад








Приготвяне:
  1. Пресяваме брашното и солта. Поставяме ги в кухненски робот.
  2. Добавяме захарта и маслото. Разбъркваме няколко пъти.
  3. Добавяме жълтъка и сметаната и разбъркваме отново до получаването на ронливо маслено тесто. Ако тестото е сухо може да се добави допълнително сметана.
  4. Разстиламе равномерно тестото в тава с размер 30*22 покрита с хартия за печене. 
  5. Надупчваме тестото равномерно с вилица и го прибираме за 10-15 мин. във фризера.
  6. След което го изпичаме в предварително загрята на 180 С фурна за 20-25 мин.
  7. Оставяме блата да се охлади.
  8. В тиган с дебело дъно изсипваме кондензираното мляко и маслото и доваряваме за 10 мин. до сгъстяване.
  9. Оставяме да се охлади, след което разстиламе равномерно върху блата.
  10. Разтопяваме шоколада на водна баня и заливаме сладкиша.

  11. Част от шоколада може да бъде оставен за декорация, която се прави след двучасов престой на сладкиша в хладилника.
  12. Преди да бъде сервиран сладкиша, е необходимо да е престоял 4-5 часа в хладилника.






източник: http://hranatazadushata.blogspot.com/2014/03/blog-post_20.html  

Няма коментари:

Публикуване на коментар