петък, 17 октомври 2014 г.

Супа топчета







Продукти:

130 гр. кайма
1/2 малка глава лук
1/2 зелена чушка
1 малък морков
2 средни картофа
30 мл. олио
1.5 л. вода
1/2 кубче зеленчуков бульон 
сол
черен пипер
1 щипка ронена чубрица 
1 шепа фиде

застройка
1 яйце 
1/3 кофичка кисело мляко

Приготвяне:
  1. Нарязваме лука и чушката на ситно. Нарязваме морковите на колелца.

  2. В тенджера слагаме олиото и малко вода. След като течността заври, слагаме нарязаните зеленчуци и задушаваме до омекване.
  3. Сипваме 1.5 л. вряла вода. Слагаме солта и зеленчуковия бульон.
  4. Нарязваме картофите и ги слагаме в супата.
  5. Овкусяваме каймата със сол, ако е необходимо, и черен пипер.
  6. От каймата правим малки топчета  и ги пускаме във врящата супа.
  7. След сваряваме на топчета и картофите, добавяме фидето.
  8. Варим супата 15-20 мин. и я махаме от котлона.
  9. Разбъркваме яйцето и киселото мляко.
  10. Черпак по черпак сипваме от врялата супа в яйчената смес, като непрекъснато бъркаме.
  11. Прехвърляме сместа  в тенджерата при непрекъснато бъркане.
  12. Слагаме чубрицата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар