Продукти:
130 гр. кайма
1/2 малка глава лук
1/2 зелена чушка
1 малък морков
2 средни картофа
30 мл. олио
1.5 л. вода
1/2 кубче зеленчуков бульон
сол
черен пипер
1 щипка ронена чубрица
1 шепа фиде
застройка
1 яйце
1/3 кофичка кисело мляко
Приготвяне:
- Нарязваме лука и чушката на ситно. Нарязваме морковите на колелца.
- В тенджера слагаме олиото и малко вода. След като течността заври, слагаме нарязаните зеленчуци и задушаваме до омекване.
- Сипваме 1.5 л. вряла вода. Слагаме солта и зеленчуковия бульон.
- Нарязваме картофите и ги слагаме в супата.
- Овкусяваме каймата със сол, ако е необходимо, и черен пипер.
- От каймата правим малки топчета и ги пускаме във врящата супа.
- След сваряваме на топчета и картофите, добавяме фидето.
- Варим супата 15-20 мин. и я махаме от котлона.
- Разбъркваме яйцето и киселото мляко.
- Черпак по черпак сипваме от врялата супа в яйчената смес, като непрекъснато бъркаме.
- Прехвърляме сместа в тенджерата при непрекъснато бъркане.
- Слагаме чубрицата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар