четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Пиле по гръцки







Продукти:


1 пиле
200 гр. топено сирене
60 гр. масло
200 гр. кисело мляко
4 големи домата
сол
черен пипер
чубрица







Приготвяне:
  1. Разфасоваме пилето на порции. Посоляваме го и го подреждаме в йена глас тенджера.
  2. Отгоре поставяме нарязаните на парчета масло и топено сирене.
  3. Поръсваме с черен пипер и чубрица.
  4. Разрязваме доматите на 2 и ги захлупваме върху продуктите.
  5. Заливаме с киселото мляко.
  6. Печем 20 мин. на 50 С, след което увеличаваме фурната на 200 С и печем 1 час. Намаляваме фурната на 100 С и печем още 20 мин.
  7. Може да сервираме яденето с картофено пюре.
* Ястието е приготвено с половината продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар