петък, 17 октомври 2014 г.

Патладжани с млечен сос







Продукти:

3 патладжана
50 мл. зехтин

сос
2 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер
500 гр. кисело мляко

дресинг
3-4 скилидки чесън
3-4 с.л. оцет
сол



Приготвяне:
  1. Нарязваме патладжаните по дължина на филийки от 1 см.
  2. Поръсваме ги обилно със сол и ги оставяме за 30 мин., за да се отцеди горчивият сок.
  3. Патладжаните се измиват със студена вода и се подсушават.
  4. Всяка филийка се намазва от двете страни със зехтин и се пече на тиган скара за 5 мин. от всяка страна.
  5. Поставяме изпечените патладжани в съд с капак, за да се задушат.
  6. Запържваме брашното в зехтина.
  7. Разреждаме с прясното мляко.
  8. Варим соса при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
  9. Махаме от котлона и прибавяме киселото мляко.
  10. Пресоваме чесъна и смесваме с оцета.
  11. Заливаме патладжаните първо с млечния сос и после с дресинга. 






източник: http://petyakeranova.blogspot.com/2013/08/blog-post_970.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар