Продукти:
3 патладжана
50 мл. зехтин
сос
2 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер
500 гр. кисело мляко
дресинг
3-4 скилидки чесън
3-4 с.л. оцет
сол
Приготвяне:
- Нарязваме патладжаните по дължина на филийки от 1 см.
- Поръсваме ги обилно със сол и ги оставяме за 30 мин., за да се отцеди горчивият сок.
- Патладжаните се измиват със студена вода и се подсушават.
- Всяка филийка се намазва от двете страни със зехтин и се пече на тиган скара за 5 мин. от всяка страна.
- Поставяме изпечените патладжани в съд с капак, за да се задушат.
- Запържваме брашното в зехтина.
- Разреждаме с прясното мляко.
- Варим соса при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
- Махаме от котлона и прибавяме киселото мляко.
- Пресоваме чесъна и смесваме с оцета.
- Заливаме патладжаните първо с млечния сос и после с дресинга.
източник: http://petyakeranova.blogspot.com/2013/08/blog-post_970.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар