петък, 1 август 2014 г.

Гараш







Продукти:

за 6 блата
10 белтъка
400 гр. орехи
300 гр. захар
2 с.л. с връх брашно

крем
300 гр. меко масло
6 жълтъка
200 гр. натурален шоколад
100 мл. вода
100 гр. захар
ванилия








Приготвяне:

крем
  1. Поставяме на котлона водата и захарта.
  2. След като сиропът заври, добавяме натрошения шоколад. Бъркаме непрекъснато до получаваме на хомогенна смес. Махаме сместа от котлона и изчакваме малко.
  3. Разбиваме жълтъците с вилица и към тях постепенно добавяме шоколадовата смес.
  4. След като сместа се охлади, добавяме маслото и ванилията.
  5. Оставяме сместа в хладилника. Кремът трябва да стегне, да не е течен.
блат
  1. Разбиваме с миксер белтъците и пудрата захар.
  2. Към сместа добавяме орехите, като разбъркваме внимателно с шпатула.
  3. Добавяме брашното.
  4. Разделяме сместа на 6 равни части.
  5. Изсипваме сместа  в намаслена и набрашнена тава или покрита с хартия за печене с диаметър 27 см. Заглаждаме сместа.
  6. Печем в предварително загрята фурна на 180 С. до готовност.
  7. След като блатовете са изпечени, оставяме да изстинат.
  8. Сглобяваме тортата, като редуваме блат, крем, блат, крем............
  9. Декорираме.

Други тортички по тази рецепта:






източник: http://thegingercookies.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар