Продукти:
за 6 блата
10 белтъка
400 гр. орехи
300 гр. захар
2 с.л. с връх брашно
крем
300 гр. меко масло
6 жълтъка
200 гр. натурален шоколад
100 мл. вода
100 гр. захар
ванилия
Приготвяне:
крем
- Поставяме на котлона водата и захарта.
- След като сиропът заври, добавяме натрошения шоколад. Бъркаме непрекъснато до получаваме на хомогенна смес. Махаме сместа от котлона и изчакваме малко.
- Разбиваме жълтъците с вилица и към тях постепенно добавяме шоколадовата смес.
- След като сместа се охлади, добавяме маслото и ванилията.
- Оставяме сместа в хладилника. Кремът трябва да стегне, да не е течен.
- Разбиваме с миксер белтъците и пудрата захар.
- Към сместа добавяме орехите, като разбъркваме внимателно с шпатула.
- Добавяме брашното.
- Разделяме сместа на 6 равни части.
- Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава или покрита с хартия за печене с диаметър 27 см. Заглаждаме сместа.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 С. до готовност.
- След като блатовете са изпечени, оставяме да изстинат.
- Сглобяваме тортата, като редуваме блат, крем, блат, крем............
- Декорираме.
Други тортички по тази рецепта:
източник: http://thegingercookies.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар