Продукти:
блат
100 гр. брашно
50 гр. какао
200 гр. захар
1 ч.л. сода
щипка сол
1 яйце
100 мл. прясно мляко
1/2 ч.л. оцет
60 мл. олио
100 мл. гореща вода
1 ч.л. ванилова есенция
черен шоколадов мус
1 ч.л. желатин
2 с.л. вода
200 гр. черен шоколад
100 мл. пълномаслено прясно мляко
300 мл. животинска сметана, неподсладена
бял шоколадов мус
1 ч.л. желатин
2 с.л. вода
200 гр. бял шоколад
100 мл. пълномаслено прясно мляко
300 мл. животинска сметана, неподсладена
шоколадова глазура
50 гр. черен шоколад
50 мл. сметана
Приготвяне:
блат
- Пресяваме брашното и какаото.
- Добавяме към тях солта, содата и захарта.
- Смесваме прясното мляко с оцета и оставяме да взаимодейства.
- Разбиваме яйцето с вилица.
- Добавяме към него прясното мляко, олиото и ваниловата есенция.
- Смесваме течните съставки със сухите. Добавяме водата и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
- Намазваме формата за торта с подвижно дъно с масло, застиламе с хартия за печене, отново намазваме с масло и поръсваме с какао.
- Изсипваме сместа в тавата. Печем в предварително загрята на 180 С фурна за 25-30 мин.
- След като блатът се изпече, оставяме да изстине.
- Разтваряме желатина във водата и оставяме за 5 мин. да набъбне.
- Слагаме прясното мляко на котлона и оставяме да заври.
- Махаме млякото от котлона и към него прибавяме желатина. Разбъркваме добре до пълното разтваряне на желатина в млякото.
- Начупваме шоколада на малки парчета и заливаме с млякото. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
- Оставяме сместа да се охлади леко.
- Разбиваме сметаната. Постепенно добавяме към шоколада. Разбъркваме внимателно с шпатула.
- Разстиламе муса върху изстиналия блат и оставяме в хладилника за 20-30мин.
- Мусът се приготвя по същия начин като черния мус.
- Разстиламе върху черния мус и се оставя отново в хладилника за 20-30мин.
източник: http://sunshineskitchen.com/tripple-chocolate-mousse-cakes/
Няма коментари:
Публикуване на коментар