Продукти:
110 гр. масло на стайна температура
230 гр. захар
2 жълтъка
15 мл. изцеден портокалов сок
настъргана кора от 1 портокал
1/2 ч.л. портокалов екстракт
160гр. брашно
70 гр. самонабухващо брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
- Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем.
- Добавяме жълтъците, портокаловия сок, портокаловата есенция и кората от портокал.
- Пресяваме 2-та вида брашно, солта и бакпулвера.
- Изсипваме сухите съставки постепенно към маслената смес.
- Когато не може да разбъркваме повече с миксер, започваме да месим на ръка до получаването на меко тесто.
- Завиваме тестото в прозрачно фолио и оставяме да престои в хладилника за 2 часа.
- От тестото оформяне топчета около 10 гр. всяко.
- Подреждаме в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
- Притискаме всяко топче с вилица.
- Печем в предварително загрята на 190 С фурна с вентилатор до бледо розово.
- Оставяме го да изстинат върху скара.
- Съхраняваме в метална кутия.
източник: http://www.mycookingbookblog.com/портокалови-бисквити/
Няма коментари:
Публикуване на коментар