петък, 1 август 2014 г.

Тиквен чийзкейк







Продукти:

блат
1 1/2 ч.ч. натрошени маслени бисквити
1 ч.ч. едро смляни орехи
125 гр. меко масло

крем
900 гр. сирене крема със стайна температура
1 1/2 ч.ч. кафява захар
6 яйца  със стайна температура
1/2 ч.ч. готварска сметана
1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
1/2 ч.л. канела
1 ванилия
2 ч.ч. тиквено пюре

декорация
2 ч.ч. готварска сметана
захар на вкус
30 мл. бърбън
канела






Приготвяне:
  1. С помощта на  блендер натрошаваме бисквитите. Смиламе орехите.
  2. Разбъркваме добре бисквитите, орехите и маслото до получаване на хомогенна смес.
  3. Изсипваме сместа в покрита с хартия за печене форма за торта с махащо се дъно с диаметър 28 см. Притискаме сместа добре. 
  4. Разбиваме крема сиренето до получаването на гладка смес.
  5. Добавяме захарта.
  6. Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме.
  7. Последователно добавяме готварската сметана, брашното, солта, канелата и ванилията. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес, като внимаваме да не вкараме прекалено много въздух в сместа.
  8. Към получената смес добавяме тиквеното пюре. Разбъркваме внимателно.
  9. Изсипваме сместа върху блата.
  10. Печем в предварително загрята на 180С фурна за 1 час и 15 мин. Внимаваме кейка да не се стегне прекалено много.
  11. След като го извадим от фурната, минаваме с нож, за да отделим страните на кейка от формата.
  12. Оставяме да се охлади и декорираме с разбитата сметана със захарта и бърбъна. Поръсваме с канела.






източник: http://rummylicious.blogspot.com/2011/03/pumpkin-cheesecake.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар