Продукти:
блат
1 1/2 ч.ч. натрошени маслени бисквити
1 ч.ч. едро смляни орехи
125 гр. меко масло
крем
900 гр. сирене крема със стайна температура
1 1/2 ч.ч. кафява захар
6 яйца със стайна температура
1/2 ч.ч. готварска сметана
1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
1/2 ч.л. канела
1 ванилия
2 ч.ч. тиквено пюре
декорация
2 ч.ч. готварска сметана
захар на вкус
30 мл. бърбън
канела
Приготвяне:
- С помощта на блендер натрошаваме бисквитите. Смиламе орехите.
- Разбъркваме добре бисквитите, орехите и маслото до получаване на хомогенна смес.
- Изсипваме сместа в покрита с хартия за печене форма за торта с махащо се дъно с диаметър 28 см. Притискаме сместа добре.
- Разбиваме крема сиренето до получаването на гладка смес.
- Добавяме захарта.
- Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме.
- Последователно добавяме готварската сметана, брашното, солта, канелата и ванилията. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес, като внимаваме да не вкараме прекалено много въздух в сместа.
- Към получената смес добавяме тиквеното пюре. Разбъркваме внимателно.
- Изсипваме сместа върху блата.
- Печем в предварително загрята на 180С фурна за 1 час и 15 мин. Внимаваме кейка да не се стегне прекалено много.
- След като го извадим от фурната, минаваме с нож, за да отделим страните на кейка от формата.
- Оставяме да се охлади и декорираме с разбитата сметана със захарта и бърбъна. Поръсваме с канела.
източник: http://rummylicious.blogspot.com/2011/03/pumpkin-cheesecake.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар