Продукти:
1 кг. вратни пържоли
4-5 скилидки чесън
2-3 с.л. захар
1 к.ч. оцет/балсамико
1 ч.ч. вино/бира
зехтин
сол
черен пипер
Приготвяне:
- Натриваме пържолите от двете страни със сол и черен пипер. За да останат по-сочни, НЕ ги начукваме.
- Слагаме пържолите в йена глас тенджера или в тава с капак/алуминиево фолио/ една до друга на един ред.
- Поръсваме със захарта.
- Между тях поставяме начукания чесън, но с обелките.
- Заливаме с оцета/балсамикото и с виното/бирата.
- Поливаме на тънка стуйка със зехтина.
- Поставяме в печката. Печем 1 час и 30 мин. на 150 С.
- Махаме капака на тенджерата/ фолиото и запичаме до зачервяване на горната страна на пържолите. Обръщаме ги и печем до получаване на карамелен загар.
източник: http://nojivilichka.wordpress.com/2008/12/27/svinski-parjoli-na-furna/
Nai vkusnite purjolki na furna, koito niakoga sum opitvala!!! Mersi za rezeptata Ani. Na men mi ostana dosta ot sosa i s nego napravih guben sos. Mmmmmmm vkusno!!!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че са ти харесали.
Изтриване