петък, 1 август 2014 г.

Свински пържоли на фурна







Продукти:

1 кг. вратни пържоли
4-5 скилидки чесън
2-3 с.л. захар
1 к.ч. оцет/балсамико
1 ч.ч. вино/бира
зехтин
сол
черен пипер







Приготвяне:
  1. Натриваме пържолите от двете страни със сол и черен пипер. За да останат по-сочни, НЕ ги начукваме.
  2. Слагаме пържолите в йена глас тенджера или в тава с капак/алуминиево фолио/ една до друга на един ред. 
  3. Поръсваме със захарта.
  4. Между тях поставяме начукания чесън, но с обелките.
  5. Заливаме с оцета/балсамикото и с виното/бирата.
  6. Поливаме на тънка стуйка със зехтина.
  7. Поставяме в печката. Печем 1 час и 30 мин. на 150 С. 
  8. Махаме капака на тенджерата/ фолиото и запичаме до зачервяване на горната страна на пържолите. Обръщаме ги и печем до получаване на карамелен загар. 









източник: http://nojivilichka.wordpress.com/2008/12/27/svinski-parjoli-na-furna/

2 коментара:

  1. Nai vkusnite purjolki na furna, koito niakoga sum opitvala!!! Mersi za rezeptata Ani. Na men mi ostana dosta ot sosa i s nego napravih guben sos. Mmmmmmm vkusno!!!

    ОтговорИзтриване