Продукти:
4 пъстърви почистени
30 гр. меко масло
1 портокал
1 ч.л. къри
1 ч.л. настъргана кора от портокал
морска сол
олио
Приготвяне:
- Разбъркваме маслото, кърито и кората от портокала. Завиваме на руло в алуминиево фолио и оставяме за 10 мин. да стегне във фризера.
- Измиваме пъстървата и я почистваме от люспите.
- Правим три разреза по диагонал от всяка страна на рибата. Посоляваме, намазваме с олио, поръсваме със сок от портокал и настъргана кора от портокал. От горната страна във всеки разрез поставяме по едно парче от маслото.
- Поставяме рибата на решетка върху тава на 12-15 см от горните реотани на фурната.
- Печем в предварително загрята на 220 С фурна /само на горните реотани/ за 6-7 мин., след което обръщаме рибата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар