Продукти:
4 котлета от сьомга
4 с.л. брашно
3 с.л. масло
2 с.л. зехтин
30-40 мл. бяло вино
200 мл. зеленчуков бульон
сок от 1 лимон
2 с.л. горчица
1 с.л. мед
сол
бял пипер
девисил
Приготвяне:
- Подсушаваме котлетите и посоляваме. Оставяме да престоят 30 мин.
- Овалваме котлетите в брашно.
- Загряваме в тиган зехтина и 2 с.л. масло.
- Изпържваме котлетите от двете страни до златисто и ги махаме.
- В тигана наливаме виното. След около минутка добавяме бульона и лимоновия сок.
- Овкусяваме с белия пипер и девисила и оставяме да къкри 5 мин. до редуциране на течността на половина.
- Разбъркваме горчицата и меда.
- Махаме соса от котлона. Добавяме горчицата с меда и останалото масло. Разбъркваме.
- Връщаме отново на котлона.
- След като сосът започне да къкри, връщаме отново котлетите в тигана и оставяме на котлона за 5 мин.
- Сервираме с гарнитура по желание.
източник: http://idapohapnem.blogspot.com/2012/10/blog-post_18.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар