вторник, 19 август 2014 г.

Toffifee торта







Продукти:

блат
190 гр. меко масло
90 гр. пудра захар
12 гр. какао
2 яйца
3 жълтъка
225 гр. разтопен на водна баня натурален шоколад
8 белтъка
125 гр. захар
1 ванилия

карамел
150 гр. захар
200 мл. течна неподсладена сладкарска сметана
1 с.л. масло
200 гр. печени белени безсолни лешници

нуга крем
200 гр. нуга крем
100 мл. течна неподсладена сладкарска сметана 
100 гр. натурален шоколад 

карамелено-сметанов крем
1 ч.ч. сметана
1 консерва  карамелизирано кондензирано мляко






Приготвяне:

блат
  1. Разбиваме маслото и пудрата захар на пухкав крем.
  2. Последователно при непрекъснато бъркане добавяме яйцата, жълтъците, какаото и разтопения шоколад.
  3. Разбиваме отделно белтъците на пухкав сняг. Добавяме постепенно захарта и ванилията. Разбъркваме до стопяването на захарта.
  4. Внимателно добавяме белтъците към шоколадовата смес. Разбъркваме с шпатула.
  5. От готовата смес изпичаме 2 блата във форма за торта с падащо дъно, покрита с хартия за печене, в предварително загрята на 170 С фурна.
карамел
  1. Карамелизираме захарта до получаването на светъл карамел. Намаляваме котлона.
  2. Загряваме сметаната до кипване.
  3. Изсипваме сметаната постепенно при карамела и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
  4. Добавяме маслото и лешниците. Оставяме да се охлади.
  5. Изсипваме готовата смес върху единия блат.
нуга крем
  1. Кипваме сметаната.
  2. Добавяме нуга крема и шоколада.
  3. Махаме от котлона. Разбъркваме до получаването на гладка смес.
  4. Оставяме крема да се охлади леко, след което изсипваме върху карамела.
карамелено-сметанов крем
  1. Разбиваме сметаната на твърд сняг.
  2. Отделно разбиваме кондензираното мляко.
  3. Смесваме сметаната и млякото внимателно. Разбъркваме с шпатула.
  4. Отделяме от сместа за измазване на страните на тортата.
  5. Разпределяме равномерно крема върху нуга крема.
  6. Покриваме тортата с 2-рия блат. 
  7. Измазваме тортата.
  8. Украсяваме по желание.






източник: http://yoli-www.blogspot.com/2011/03/toffifee.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар